Løpende vedlikehold av banene

Vi i Prinsdal Tennisklubb er veldig stolte over vårt fine tennisanlegg. Vi ønsker selvsagt å opprettholde så høy kvalitet som mulig på banene, men det kommer ikke av seg selv. Derfor ønsker jeg som baneansvarlig å komme med noen retningslinjer som vil hjelpe oss med å nå dette målet.

1.  Du skal alltid forlate banen i like god stand som da du kom, og dette gjelder også klubbhuset hvis du benytter dette.
2.  Riktig skotøy er spesielt viktig på grusbaner; husk kun tennissko kan brukes, aldri joggesko.
3.  Banen skal alltid kostes etter bruk (bruk nett ved lett kosting og kost ved tyngre kosting), og det  skal kostes helt ut til gjerdet (for å hindre ugressvekst). Linjene skal børstes.
4.  Er banene veldig tørre er det viktig å dusje dem med de manuelle slangene slik at banene ikke går i oppløsning og grusen blåser vekk ved sterk vind (Automatisk vanning skjer kun på natten).
5.  Når det regner eller banen er veldig våt må du ikke gå inn på banen eller spille. Da blir banen ødelagt, og det kan fort bli mange timers jobb å fikse. Er du i tvil prøv å presse tommelen ned i underlaget. Det skal ikke bli merke. Blir det skospor når du går på banen er det også et klart tegn på at det er for vått.
6.  Det er en stor søppeldunke på hver bane; husk alltid å benytte disse, også for brukte snuspakker.
7.  Ser du problemer med linjer eller annet send meg gjerne en SMS tlf. 97687797.

Se også vår dugnadsinstruks som beskriver hva som skal gjøres for å klargjøre anlegget på vårdugnaden i april og høstdugnaden i oktober.

Mvh
Øystein Lund
Baneansvarlig